Kitchari

Kitchari is een Ayurveda klassieker die ook vaak in een detox gebruikt wordt. Door het eten van Kitchari gedurende 1 of meerdere dagen, krijgen de darmen even rust. Waarom?

  • Het is lichtverteerbaar
  • Het bevat de 6 smaken zout, zuur, zoet, scherp, bitter en wrang/friszuur.. Hierdoor worden alle weefsels gevoed en de spijsvertering ondersteund
  • Het bevat MUNGBONEN, boordevol eiwitten en hebben een schrapend effect op de darmen die dus even goed gereinigd worden


Ingrediënten:

  • 100gram gele of groene mungbonen, 200gram basmatirijst
  • 2 el ghee, olijfolie 
  • 1 tl komijnzaad, 1/2 tl mosterdzaad,1/8 tl asafoetida/hing (optioneel), 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 tl gemalen kurkuma, 3 cm gember, peper en zout
  • 2 seizoensgroenten naar smaak (venkel, asperge, wortel, biet, kool)
  • verse koriander of peterselie met citroen of limoen als topping


Bereiding:

Week de mungbonen minimaal 8 uur.

Verwarm ghee of olie in de pan en voeg komijn- en mosterdzaad toe. Na het poppen de gember en hing en na het roeren de gemalen koriander en kurkuma. Voed de mungbonen toe en zorg dat deze ruim onder water zijn. Voeg zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg na 15 min koken de rijst en wat extra water toe zodat alles goed onder water blijft. Voeg na 15 min de groenten toe met eventueel extra water. Kook gaar en laat daarna nog eventjes rusten.

Voeg naar smaak peper en zout toe en doe de topping erop.

Eet in rust en geniet van deze topper!

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram